U bent hier

Info en bestuur

Wie of wat is WvCNL?

De afkorting staat voor Windhondenvereniging Coursing Nienoord Leek. Windhondenvereniging Coursing Nienoord Leek, voorheen WindhondenRenVereniging (WRV) Nienoord te Leek en daarvoor was het WRV Martinistad. Sinds april 2000 hebben wij onze naam aangepast aan de belangrijkste activiteit: coursing.

Vereniging historie

In 1955 is de vereniging opgericht onder de naam W.R.V. Martinistad, ooit was er een nadrukkelijke relatie met de stad Groningen, maar een renbaan is er in die plaats nooit gekomen. Na diverse omzwervingen is de club in 1965 naar Leek verhuisd en neemt ze in de zomermaanden bezit van het IJsbaanterrein op het Landgoed Nienoord. Wv Coursing Nienoord Leek is erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Vanaf 1980 zijn we ons meer en meer gaan richten op coursing en is het baanrennen op de achtergrond geraakt. In 2000 hebben we onze naam daarom aangepast en zijn we de eerste coursingvereniging van Nederland. Dat is ook de belangrijkste reden waarom wij onze leden in heel Nederland verspreid hebben en vanwege onze specifieke coursing uitstraling ook veel Duitse leden hebben, maar ook leden in België.

Aanmelden als lid van Windhondenvereniging Coursing Nienoord Leek

Aanmelden kan via het formulier 'Inschrijfformulier nieuwe leden'. De contributie in 2016 is € 40,= per jaar voor inwoners van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Voor inwoners uit de rest van Nederland of in het buitenland is de contributie € 30,= per jaar. Eenmalig wordt € 5,= entreegeld gevraagd. Gezinsleden betalen € 8,= resp. € 6,= per jaar. Definitie gezinslid: woonachtig op hetzelfde adres als een hoofdlid, verder dezelfde rechten als een hoofdlid.

Bestuur

Het bestuur van de Windhondenvereniging Coursing Nienoord Leek bestaat uit 5 leden en is per 17 maart 2018 als volgt samengesteld:
(het sturen van een e-mail naar de betreffende functionaris kan door te klikken op de link)

Alfred Nijkamp, voorzitter

Erik Hamelers, secretaris

Johan Koppelaar, penningmeester

Mario Walter, commissaris

Ans Fakkert-Magermans, commissaris

 

Overige functies

Gineke Nijkamp, wedstrijdsecretariaat

Erik Hamelers, webmaster

Alfred Nijkamp, evenementen, tevens coördinator overnachtingen

Jan Scheer, trainingen

Marco Huisman, materiaal

Ans Fakkert-Magermans, kantine

Jolanda Welvering, sponsorwerving

 

Licenties aanvragen/verlengen

Voor aanvragen/verlengen licenties, de documenten (welke? zie deze pagina) opsturen naar:
Mw. Marion Heidekamp, Oogstlaan 1, 9665 AG Oude Pekela.
Let wel, dit geldt alleen voor leden van de WvCNL die de WvCNL als thuisvereniging hebben.
Zie artikel I.6 en IX.34 van het Nationaal Ren- en Coursingreglement, in te zien via deze pagina.

 

Algemene gegevens van WvCNL

Bank: ING
Rekening: 8190052
IBAN: NL36INGB0008190052
BIC: INGBNL2A
KvK: 40024049
E-mail: wvcnl@wvcnl.nl
Internet: www.wvcnl.nl en www.coursing.nl
Facebook: https://www.facebook.com/groups/wvcnl/
Bezoekadres: Landgoed Nienoord te Leek (NL)
Navigatiegegevens: Schilhoek 2, 9351 AD Leek
Postadres secretariaat De Lagune 6, 3823 TS Amersfoort

Routebeschrijving

De plaats Leek ligt langs de A7 tussen Groningen en Drachten. Vanaf de A7 neemt u afslag 34. In Leek volgt u de ANWB borden met Nienoord. Op het parkeerterrein van Nienoord vindt u de ingang naar ons coursingterrein.

Overnachten

Het is helaas niet mogelijk om op ons eigen terrein te overnachten. Tijdens alle activiteiten die op ons coursingterrein in Leek worden gehouden, is het mogelijk om op onze tweede thuisbasis, het Ronostrand in Een, te kamperen. Meer informatie op deze pagina.